DSC_0184

MmmMyanmar

De Birmese keuken is beïnvloed door de verschillende buurlanden. Op het menu staan dan ook kruidige curry’s (India), gerechten met vis/vissaus (Thailand) en Chinese wok-gerechten. Iedere regio heeft specifieke gerechten en tijdens ons verblijf, zal ik (Minke) proberen om tenminste uit iedere regio een recept op deze pagina te plaatsen.

Een bijzonder eerste recept

admin : februari 8, 2015 11:56 am : Myanmar menu, Uncategorized

Onder het kopje “Myanmar Menu’s”, zal ik in de toekomst recepten uit de Birmese keuken gaan posten. Maar net voordat we vertrokken uit Nederland kreeg ik van een vriendin nog een heel mooi recept toegestuurd dat ik jullie niet wilde onthouden.

Twee essentiële ingrediënten heb ik in ieder geval alvast meegenomen naar Myanmar:

slopen

 

recept kleur

Reageer»
« Page 1, 2»

6 comments on “MmmMyanmarAdd yours →

 1. MINKE DAT IS EEN GEWELDIG IDEE EN IK ZAL ZE MET PLEZIER LEZEN EN UITVOEREN INDIEN DE PRODUCTEN HIER VERKRIJGBAAR ZIJN! IGNATIUS GAAT DE KOK UITHANGEN (AHUM) MIRIAM ALS KOKSMAATJE, MAG DE GROENTE SNIJDEN EN AL DIE ANDERE KLUSJES HAHAHA.

 2. Hi Minke,

  Ik ben erg benieuwd naar de recepten. En die gebakken kwarteleitjes! Is toch niet het eerst waar je aan denkt bij de Birmese keuken. Veel succes en plezier en ik kijk uit naar je avonturen.

  Mooie website!

  Groetjes Mascha

  1. Ja, ik was ook verbaasd om die hier te vinden. Maar je vindt ze echt op iedere straathoek.
   De Recepten komen zeker nog, maar ons internet is zo langzaam dat het erg lastig is om foto’s te uploaden (tenzij om 02.00am). Volgende week krijgen we beter internet (glasvezel), dus vanaf dan moet het lukken.

 3. Nou Minke & André, deze trip vormt niet alleen een uitdaging, maar ook een aanvulling op jullie receptenboek (o.a. die van jullie huwelijk: nog proficiat met het 2,5 jarig jubileum!). Leuk hoor! En voor Ignatius& Miriam; dan wil ik de gast wel zijn.
  Succes & liefs, Anette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *