Schermafbeelding 2015-05-05 om 10.25.56

Parlementsverkiezingen Myanmar november 2015

Vijf mei, een mooie dag om een stukje te plaatsen over de aankomende (relatief) VRIJE verkiezingen in Myanmar. Komende november worden hier voor het eerst sinds meer dan een halve eeuw vrije parlementsverkiezingen gehouden. Joost Sneller, een vriend van ons hier in Myanmar houdt hier een interessant blog over bij. Hij werkt bij het International Institute for Democracy and Electoral Assistance (IDEA) en heeft daarom waardevolle inzichten in hoe dingen hier achter de schermen in elkaar zitten. Ook zijn vriendin is een interessante en gezellige dame, dus de wederzijdse etentjes zijn altijd erg inspirerend.

Voor diegene die wat mee willen weten over “The Lady”, Daw Aung San Su Kyi, nobelprijs winnares en soms wel de vrouwelijke Nelson Mandela van Myanmar genoemd, kunnen we de film ‘The Lady’ aanraden. En hoewel de film niet geniaal is (beetje voorspelbare dialogen en beelden), geeft het toch op een toegankelijke manier inzicht in de geschiedenis van Myanmar sinds de onafhankelijkheid net na de 2e wereld oorlog en in het indrukwekkende levensverhaal van de dame die op dit moment hard aan het lobbyen is om de volgende president van Myanmar te worden:

P.S. De foto is genomen in november 2013 tijdens een bezoek van Minister Ploumen met een Nederlandse handelsdelegatie waar ik  aan deelnam namens de Nederlandse Handelsbevordering Instrumenten van Buitenlandse Zaken.

1 comment on “Parlementsverkiezingen Myanmar november 2015Add yours →

  1. Ha die Minke en André, jullie zitten weer op de site, gelukkig weer wat nieuws, we hebben het gemist! Begint zelfs verslavend te werken, iedere dag effe kijken en niets nieuws zien, raar hoor. Is de crash verholpen?? Of zijn er andere noodingrepen aan te pas gekomen.
    Het lijkt me best interessant om zo’n verkiezing van nabij mee te maken en vooral de voorbereidingen! Wat een feest zal dat gaan geven, denken jullie niet??
    Hoe was de vakantie? veel gezien of alleen maar uitgerust van al die noeste arbeid! :-) we horen/zien het wel.
    Omdat het dus 5 mei is en 70 jaar terug bij ons de bevrijding intrede deed zijn Miriam en ik van plan uit eten te gaan bij Shi-Sha maar dan moet het weer wel goed blijven een waterfeest hebben we aan jullie over gelaten hier zijn diverse festiviteiten uitgesteld en verlaat. Noodweer, hagelbuien, zware windstoten met bakken regen niet bepaald uitnodigend om een fietsritje naar Den Bosch te maken. We wachten wel af en die zaak loopt niet weg.
    gr. m-i

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *