IMG_3479

Home is where the garden is

Home is where the heart is…. maar in ons geval: home is where the garden is…

Een week geleden arriveerden we met de avondvlucht uit Singapore in ons nieuwe tijdelijke thuisland. Dus vandaag is mooi moment om de balans op te maken van de eerste indrukken, activiteiten en resultaten…. Want er zijn inderdaad al resultaten te melden. Allereerst: We hebben een huis en we hebben inmiddels de kleine hotelkamer, waar nauwelijks ruimte was voor onszelf, laat staan dat de 100kg aan bagage nog in de kamer paste, gedag kunnen zeggen.

Nadat we zeker 50 huizen online en 15 huizen live hadden bekeken zijn we gevallen voor een klein bungalowtje met slechts 1 slaapkamer, hele kleine huiskamer, keukentje en douche/toilet ineen…. Andere huizen waren weliswaar veel groter, luxer en lagen in een chiquere (expat) buurt, maar we zijn gevallen voor de geweldige veranda en de tuin. Een fatsoenlijk ‘buiten’ is vrijwel onmogelijk om in Yangon binnen een redelijk budget te vinden, maar wij vinden het. Ruimte om te BBQ-en, tomaatjes te telen en zelfs in het regenseizoen buiten te kunnen zitten onder de veranda (okee, sommige mensen zouden ’t een carport noemen, maar daar moet je doorheen kijken… met de juiste aankleding etc J).

Vanavond meer over onze terugblik, maar hierbij alvast foto’s van ons nieuwe stulpje.IMG_3435

IMG_3474

IMG_3477

IMG_3478

IMG_3479

 

12 comments on “Home is where the garden isAdd yours →

 1. Het lijkt me best een leuk huis en wat jullie wilden met een tuin!
  Hebben jullie al inkopen gedaan voor de inrichting? Veel succes daarmee,maar het is ook wel leuk lijkt me.
  Hebben jullie nog iemand kunnen vinden die in jullie huis komt te wonen?
  Groetjes Miriam.

 2. Hoi Andre en Minke Geweldig dat jullie al zo snel je eigen plekje hebben gevonden. En al is het niet groot dat is in de tropen geen probleem want je leeft er toch meestal buiten. En die tuin is natuurlijk supper. Heel veel succes maar dat zal wel lukken denk ik groetjes van ons Ger en Gerard

 3. Hé hallo!
  Ik snap dat jullie voor dit huis hebben gekozen. Eerste vereiste een tuin met die temperaturen.
  Spot ik de Leidsche vlag voor het raam???:-)
  Maar waar moet ik nou logeren?

 4. Is echt een leuk huisje en des te groter des te meer schoon te maken! En een tuin is verlengde van je woning en veel kostbaarder zeker in dat klimaat! Veel woonplezier daar!!

 5. Jullie hebben flink in de zak geblazen hoor. Het ziet er leuk uit, weer een paar ribben weg hoorde ik via, via. :-)
  Hoe zijn de nachten? Warm, benauwd, lawaaierig? Stromen de orders al binnen of gaan jullie eerst carnaval vieren?? 😉 groetjes m-i

  1. De nachten zijn inderdaad nog een beetje gebroken. Nieuwe (harde) matrassen, vreemde geluiden en een roedel honden die vannacht dacht dat het een goed idee was om een huil-concert te geven… Ook nog geen gordijnen, dus zodra het licht wordt, 06.15u, lig ik wakker… Gelukkig kunnen we ook op tijd naar bed.

 6. Dat ziet er prima uit. Het kan inderdaad altijd mooier, groter, etc. De tuin is wel echt chil.
  Plant er wat spulletjes en zaadjes in en je thuis is gerealiseerd. Geniet ervan en maak er iets moois van. Een belevenis is het sowieso.
  Groeten en Alaaaaaaf
  Kate en Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *