een flinke smak geld lichter

Een eigen stekkie…

Het vinden van een eigen huis in Yangon is nog best een opgave. Niet omdat er onvoldoende aanbod is, maar er zijn veel andere zaken om rekening mee te houden.

* Welke wijk?
Door de positieve economische ontwikkelingen van de laatste tijd is het aantal auto’s in Yangon explosief gestegen. Je van A naar B bewegen kan dus een ware crime zijn in verband met de files. Je wil dus niet te ver van winkels en werkgever afzitten.

* Kosten
Doordat iedereen niet te ver van werk en werkgever wil afzitten, is een aantal wijken extra geliefd, maar daarmee ook vrijwel onbetaalbaar geworden. Een huurprijs van 2500,- tot 3000,- is daar echt het minimum.

* Overstromingen
In alle tropische landen heb je een droog en een nat seizoen. In tegenstelling tot andere landen, waar af en toe een enorme bui valt en het daarna weer droog is, schijnt het in Myanmar 4 maanden vrijwel continue te regenen. (voor de mensen die langs willen komen: dit is juni tm september). De stad heeft dan op veel plaatsen last van overstromingen… Het zou vervelend zijn als ons huis net op een van die plaatsen zou staan.

* Buiten
Tenslotte is er nog de BBQ-wens…. We werken veel vanuit huis (in de airco), maar in de avond is de temperatuur aangenaam. Perfect om met een drankje op een terrasje te zitten. We willen niet iedere keer naar een restaurant/bar. Dus een balkon, veranda of tuin waar we lekker kunnen zitten en met een klein clubje kunnen BBQen, is eis nr 4 waar ons huisje aan moest voldoen.

We zoeken dus een huis/appartement dat centraal is gelegen, betaalbaar is, niet overstroomd met een buiten. Niet veeleisend, zou je denken, maar een behoorlijke uitdaging voor Yangon!

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dankzij twee goede makelaars en een bericht op een expat website, hebben we gisteren onze handtekening onder het huurcontract van een klein, maar leuk huisje kunnen zetten (en meteen ook een jaar huur in cash dollars kunnen afrekenen…. maar ja, dan hoeven we daar tenminste ook niet meer mee rond te lopen)….

Maandag krijgen we de sleutel al. Het huis is net helemaal gerenoveerd en wordt opgeleverd met koelkast, wasmachine en airco. De rest moeten we dus nog kopen, te beginnen bij een bed en beddengoed. Dan kunnen we deze minuscule luidruchtige hotelkamer eindelijk verlaten.

Tijd om te gaan shoppen dus……

lokatie van ons huis

binnen

 

een flinke smak geld lichter

Andre tekent contract

klein huisje maar leuke tuin

13 comments on “Een eigen stekkie…Add yours →

 1. Een eerste groet uit Badhoevedorp; we zijn reuze benieuwd naar jullie leven in Myanmar en nu maar hopen dat e.e.a. door jullie wordt geaccordeerd.
  Groetjes, Jan en Marijke

 2. In eerste instantie dacht ik (Miriam)dat het om dat grote huis ging! Maar weer naar boven gescrold te hebben,zag ik dat het dat niet het geval is : -)Maar het ziet er leuk uit!! En wat moet je met zo’n groot huis? Verstoppertje spelen?
  Gasten gij zijt gewaarschuwd, hotel boeken bij bezoek!!! mwahaha

 3. een gecodeerde landkaart (huis3??), een leegstaand pandje, bergen cash op tafel, een grimmige Aziaat in streepjes overhemd die je tijdens een eindeloos verhoor in een kamer zonder ramen tot ondertekenen dwingt en een robuuste vluchtauto met geblindeerde ruiten; waar zijn jullie nu in verzeild geraakt?
  We zijn heel benieuwd naar jullie appartement! Foto’s, coordinaten (hebben ze al streetview daar?), smeuïge verhalen, publiceren die handel! Jullie site is te mooi om niet spannend te zijn!
  Ciao
  je berg-broertje

 4. Niet groot maar wel voldoende voor een jaar. Kan de auto ook binnen staan?
  Ja, ik dacht ook ff aan het grote huis en wat een prijzen voor huur.
  En wat zijn dan de hotel prijzen wel niet?
  Blijft spannend en zoals in een ander commentaar. De makelaar herken ik uit een Vietnamese maffia film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *