DSC_6180

Het Zwitserland van Azië

Onze eerste tussenstop is Singapore. We hebben maar twee dagen voordat we naar Yangon vliegen en we moeten ook nog langs ons trustkantoor en een bankrekening openen. Niet veel tijd om wat te zien dus, al krijgen we een aardige eerste indruk.

Singapore is een geweldige melting pot van verschillende culturen: Chinezen, Maleisiërs, Indiërs, Tamils en westerlingen bevolken dit kleine stadstaatje. Ook qua religie vind je in Singapore van alles wat: Boeddhisten, Christenen, Moslims, Taoïsten en Hindoes. Vijf miljoen mensen met verschillende achtergronden en religies op een klein eilandje, gaat dat wel goed? Ja, heel goed zelfs. Singapore is stinkend rijk en heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Er ligt geen grasspriet scheef en iedereen loopt netjes in de pas. Zelfs de hoerenbuurt is netjes in Singapore. Want natuurlijk hadden we op bookings.com niet gezien dat ons hotelletje zich in de rosse buurt bevond. Geen probleem, want misdaad loont niet in Singapore. Een papiertje laten vallen kost je al honderden dollars.

Na onze afspraak met het trustkantoor (die ons bedrijfje in HongKong hebben opgericht) hadden we afspraken met diverse banken om een zakelijke rekening te openen. In Myanmar is de bancaire sector namelijk nog niet zo ontwikkeld. Alhoewel er voldoende mogelijkheden zijn in Singapore, blijken bankzaken behoorlijk duur te zijn. Weten we gelijk weer waar ze die fancy wolkenkrabbers van bouwen. Op advies van de aardige Nederlandse manager van de de ABN AMRO proberen we eerst nog de mogelijkheden in HongKong. Verder maken we de tijd vol met een bezoekje aan de Marina, Chinatown, de botanische tuin en het beroemde Marina Bay Sands hotel, in de vorm van een schip. We vermaakten ons prima in dit Zwitserland van Azië.

Nu op naar Yangon, Myanmar!

DSC_6136DSC_6153 DSC_6180 DSC_6262 IMG_3318

5 comments on “Het Zwitserland van AziëAdd yours →

  1. Ik lijk wel een chinees want ik ben van achter naar voor gegaan. Ik wist niet dat je al zoveel op je site had gezet. en ben gewoon bij het huis begonnen maar nu heb ik alles gelezen en vind het heel leuk om jullie te volgen Heel veel succes maar dat zeg ik nu niet meer want dat zal wel lukken . groetjes wel van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *