IMG_5166

Myanmars signature dish

Voordat we naar Myanmar vertrokken had ik grootse plannen om iedere maand een typisch Birmees recept op deze site te plaatsen. Helaas is dat er niet van gekomen, met name omdat ik de Birmese keuken die ik hier heb leren kennen, niet zo bijzonder vind.

Er zijn echter een paar gerechten die ik thuis zeker een keer ga maken, waaronder:

  • Coconut noodles (noedels met een soep/saus van kokosmelk en kikkererwten met kip, ui, limoen en een soort kroepoek croutons)

IMG_5088

  • een speciale tamarinde saus (simpel, geweekte tamarinde, koriander, knoflook, chili en limoen)
  • en myanmar’s signature dish: Tea leaf Salad:

 

3 comments on “Myanmars signature dishAdd yours →

  1. Zit nu al te likkebaarden! Maar dat mag ook wel, het is nu 18.40 u. en ik moet noch eten , dus niet al te slim om dit filmpje te bekijken! Er zit me er toch eentje te protesteren, niet te geloven . Maar als dit klaarmaakt Minke wij zouden graag aanschuiven als je dit bereid. Je weet dat er lekkerbekken in onze tak zitten! Gr. M-I

  2. Toen ik dit om 18.45 u. verschijnen en toch het filmpje ging bekijken begon er iets zwaar te protesteren! Het water liep in mijn mond en ben maar eerst andijviestamppot met Miriam gemaakt met een oeroude hollandse maal, met spekjes en rookworst, onze honger gestild te hebben. Jullie weten dat in deze tak aardig wat lekkerbekken zitten die niet bepaald vies zijn van eten van over de grens. Als ik dit zo zie zouden wij, Miriam en in ieder geval ik, zo willen aanschuiven. Maar stamppot met spekjes en worst is ook lekker!! Gr. M_I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *