IMG_7890

Birmese internet uitdagingen

Wat in Nederland voor bijna iedereen vanzelfsprekend is, blijft hier altijd ‘op hoop van zegen’: Internet. Sinds ik hier voor het eerst kwam is er al enorm veel veranderd. In 2012 kon je nog nauwelijks een simkaart krijgen en als je die dan had gevonden, kostte dit 30 euro voor 1 maand. Daarna was je kaart verlopen. Internet via je telefoon was erg lastig en je moest allerlei servers instellen voordat je uberhaupt online kon.

Inmiddels zijn er drie mobile telefoon aanbieders en is een simkaart op iedere hoek van de straat  voor zo’n 1,5 euro te koop en is het mobiel internet zodanig goed dat je zelfs youtube filmpjes op je mobiel kunt kijken (lage resolutie).

Daar wij vanuit huis werken, is internet erg belangrijk voor ons en we hebben daarom ook een duur glasvezel pakket genomen… Helaas garandeert dat geenszins dat we ook altijd snel internet hebben.

De gemiddelde snelheid zou 1 mb per seconde moeten zijn, maar dat haalt ’t bij lange na niet. Maar dat is nog niet het ergste. Alle stroomstoringen, verbindingsproblemen en kabelbreuken hebben ons veel frustratie bezorgd, want als internet eenmaal niet werkt, is het niet makkelijk om de provider te bewegen er ook iets aan te doen…

Zelfs het uploaden van dit filmpje is 4x fout gegaan wegens stroomuitval en brakke verbinding… Maar uiteindelijk lukt ’t toch altijd weer.

 

2 comments on “Birmese internet uitdagingenAdd yours →

 1. Hoi Minke en André, ja dan is het hier toch beter geregeld. Ik had echter nog een vrij oude p.c. (vista) maar die startte zo langzaam op dat ik koffie kon gaan zetten en dan was het in orde en had ik internet. Nu heb ik een nieuwe p,c. gekocht en weet niet wat me overkomt! Hij is zo supersnel en typt heel erg fijn. Veel bestanden moesten worden overgezet en daarbij is ook een aantal dingen verloren gegaan,de contacten heb ik nog wel maar niet de mailtjes.
  Dat vind ik wel jammer maar daar is niets aan te doen. Ik heb ook een andere telefoon aangeschaft. Een Samsung gallexie,ik moet nog wel veel leren. Maar afdoende leert men!!! Af en toe bel ik per ongeluk iemand op wat niet de bedoeling was. Maar het is een mooi toestel en ik heb er een knal rose beschermhoes bij gekocht.
  Nog maar ruim 2 weken en dan zijn jullie weer in Nederland. Is er nog iets veranderd of komen jullie 25 maart om 9.30 uur op schiphol aan>>>
  Groetjes Miriam.

 2. Er was eens iemand die, kijkend naar een man met enorme dikke brillenglazen, zei: “Je moet wel verdraaid goede ogen hebben om door zo’n bril te kunnen kijken”.
  Ik moest hieraan denken toen ik de warboel van kabels en draden zag waarlangs de telefoon en internetverbindingen in Myanmar moeten werken. Technici die daar de storingen komen oplossen verdienen dan ook oprechte bewondering. Slechts weinigen zullen in staat zijn om in zo’n gigantische puinhoop een zo geavanceerd systeem als internet te laten werken.
  Als zij dus nog eens bij jullie komen en de boel weer aan de gang krijgen , André en Minke, bedenk dan dat bij een dergelijke technische prestatie alleen eerbiedige dankbaarheid gepast is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *