IMG_6862

Visa Run

Als Nederlander in Myanmar heb je ofwel een visum ofwel een verblijfsvergunning nodig om legaal in het land te verblijven en werken. Wij hebben gekozen voor een visum van een jaar waarmee je in en uit kan reizen. Uiteraard had dit nog wat voeten in aarde (aanbevelingsbrieven, verklaringen van werkgevers, ministeries en heel veel stempels), maar op zich was het relatief makkelijk te regelen. Het voordeel van dit visum is dat je eenvoudig in en uit het land kunt reizen, wat met een verblijfsvergunning wat lastiger is (want je moet steeds je vergunning achterlaten op het vliegveld en die later weer down town, = minstens 2 uur file, ophalen).

Het “nadeel” is dat we maar 70 dagen aaneengesloten in het land mogen blijven en dus af en toe ‘verplicht’ op vakantie, de zogenaamde “VISA RUN”, moeten…..

1 comment on “Visa RunAdd yours →

  1. Eerstens DE BESTE WENSEN AAN IEDEREEN!!
    Minke en André, eigenlijk is dat mooi meegenomen dat je om de 70 dagen het land uit moeten, zie ook nog wat van de buurlanden moet je maar denken. Hoe was het spektakel met oud en nieuw???????????? Veel mooi vuurwerk? En harde knallen om de demonen voor het nieuwe jaar te verjagen? Hier hebben ze voor 70.000.000 de lucht in geschoten. Mijn tijd is voorbij om daar aan mee te doen maar mooi blijft het toch wel. :-) Ik heb zo die visa zitten bekijken en vraag me af: WANNEER HALEN JULLIE JE VISUM IN NEDERLAND WEER OP??? Dit voor een haag van bloemen toeters en bellen. 😉
    Gr. M-I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *