IMG_6412

Belangrijk bezoek, veelzijdige vakantie & ladingen lekkernijen

De afgelopen twee weken zijn mijn (Minke) ouders bij ons op bezoek geweest. Het was geweldig om hen het land te kunnen laten zien waar we wonen en werken. We hebben hen meegenomen naar de zeilclub, naar ‘onze’ supermarkt en uiteraard hebben ze uit de eerste hand ook de taxi ritten in de files van Yangon kunnen meemaken. Best heet, met z’n drieen achterin zonder airco.

Daarnaast hebben we een schitterende rondreis door Myanmar gedaan met z’n vieren. Omdat mijn ouders 15 jaar geleden al in Myanmar zijn geweest, konden we nu de wat minder ‘standaard’ hoogtepunten bezoeken. Grotten, pagoda’s en het balon festival in Taunggyi. Schitterend!

Op dit moment genieten we nog na van alle indrukken en uiteraard van alle lekkernijen die paps en mams hadden meegenomen. Ze hadden een extra koffer(!!!) nodig voor alle stroopwafels, flessen wijn, parmaham, chocoladeletters, drop, pepernoten, gevulde speculaas, kaas ontbijtkoek, bonbons en zelfs rookworst.

Hieronder een fotoimpressie van onze reis…. En voorlopig even geen foto’s van Andre of mij, want je begrijpt dat we eerst weer even een paar kilo moeten afvallen om weer in onze kleding te passen 😉

 

 

2 comments on “Belangrijk bezoek, veelzijdige vakantie & ladingen lekkernijenAdd yours →

  1. Altijd leuk om tegen sinterklaas cadeautjes te krijgen en vooral als je ergens zit waar deze goed heilig man volstrekt onbekend is ! :-) Jammer dat het wintergewas jullie in de steek heeft gelaten, maar wat wil ook met die temperaturen. HAD HET TOCH GRAAG GEZIEN :-( ! Die kilo’s afvallen dat zal wel loslopen, anders neem je gewoon een rijstdiner, lekker opwindend.
    Minke en André , het zijn weer mooie foto’s maar ik heb nu diverse malen foto’s gezien waar de bewoners , waarschijnlijk met feestelijkheden, witte kalk op wangen, neus en voorhoofd hebben. Wat voor een betekenis heeft dat?? Ik kan het niet terug vinden,( zal wel verkeerd zoeken) ik ben nieuwsgierig van nature :-; ! Tot schrijfs M-I

  2. hoi Miriam en Ignatius. Die witte “kalk” is een smeersel van boomschors, “Tanaka” genaamd. It is een oude traditie hier. Het wordt vooral als zonnebrandcreme gebruikt, maar vaak ook als decoratie. Veel mensen hebben het op, zelfs op kantoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *